A balance olaj ütős összetevői téged is egyensúlyba hoznak

2021.07.15

A BalanceOil+ teljesen természetes eredetű étrendkiegészítő, amely nagy arányban tartalmaz olívapolifenolokat, omega-3 zsírsavakat és D3-vitamint. Szabályozza és fenntartja a szervezet EPA- és DHA szintjét, valamint omega-6:3-egyensúlyát, megvédve a sejteket az oxidációtól. Prémium minőségű olajkeverékei vadon fogott kis halakból és korai extraszűz olívaolajból származnak.

Mi az Omega 3 és miért fontos?

Az omega- 3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjába tartoznak, melyek közül az EPA-t (eikozapentaénsav), a DHA-t (dokozahexaénsav) és az alfa linolénsavat (ALA) ismerjük leginkább. Rendszeres fogyasztásuk, gyulladáscsökkentő hatású, emiatt számos betegség kockázatát képes csökkenteni: érrendszeri megbetegedés, Alzheimer- kór, rákos megbetegedések. Segít cukorbetegség, magas vérnyomás és bőrbetegségek kezelésekor is. Sportolók esetében kimondottan fontos a megfelelő bevitele a szív és érrendszer karbantartása miatt.

Az omega 3 feladatai:

  • Hatalmas szerepet az agyi funkciók terén (az omega3 képes leküzdeni a depressziót és a szorongást)
  • Elengedhetetlen a megfelelő fejlődéshez és növekedéshez. Kutatások is bizonyítják, hogy azoknál a kismamáknál, akik megfelelő mennyiségű omega 3 zsírsavakat fogyasztottak a várandósságuk alatt, alacsonyabb volt a koraszülés valószínűsége. Az omega 3 a magzat immunrendszerét is erősíti. Azok a csecsemők, akik az anyaméhben hozzájutottak megfelelő mennyiségű zsírsavhoz, ritkábban fáztak meg, gyorsabban gyógyultak fel a betegségből, ellenállóbbá váltak az allergiával szemben és nyugodtabb volt az alvásuk.
  • Stimulálja a megfelelő bőr és egészséges haj növekedését
  • Javítja a csontok és az ízületek egészségét
  • Beállítja az anyagcserét(cukorbetegség megelőzésében fontos szerepe van)
  • Fájdalmas menstruációs görcsök megszüntetésében is szerepet játszik az omega 3

Miben van omega 3?

Az Omega zsírsavak esszenciális zsírsavak. Ez azt jelenti, hogy a szervezetünk nem képes előállítani ezeket, táplálékkal kell bevinni a szervezetbe.

A telítetlen zsírsavak nagy mennyiségben megtalálhatóak a tojásban, különböző húsokban, de elsősorban a halakban, mint például a lazac, a tonhal, a tőkehal vagy a szardínia. Kisebb mennyiségben előfordulnak növényi olajokban, (olíva, szója, lenmag, repce, kendermag olaj,)illetve az olajos magvakban(dió, mogyoró, mandula, kesudió).

Fontos azonban tudni, hogy a DHA-t, ami a legtelítettlenebb omega 3 zsírsav, a növényi ételek ritkán és alacsony mennyiségben tartalmazzák. Nagyobb mennyiségben inkább a tengeri halak tartalmazzák, ezért ezek fogyasztása kiemelkedően fontos.

Amennyiben nem fogyasztasz rendszeresen (és Magyarországon sajnos ez a tendencia) kiváló minőségű, higanyt és egyéb káros anyagokat nem tartalmazó halat, mindenképp pótolnod kell azt.

A Zinzino által használt halolajok elsősorban rövid életű, kis méretű, nyílt tengeri halakból származnak, mint például a szardínia és a szardella. A kinyeréshez egész, feldolgozatlan halakat használnak. Az olaj finomítási folyamaton megy keresztül, amelynek során eltávolítják belőle az esetleges környezeti szennyezőanyagokat, és igazoltan mentes a nehézfémektől és más méreganyagoktól.

Az omega 3 nélkülözhetetlen számunkra, olyan szerepet töltenek be táplálkozásunkban, mint a ház alapozása az építkezésben. Alap nélkül pedig összedől a ház.

Tedd meg az első lépést egészségedért és  biztosítsd szervezeted omega 3 szükségletét megfelelő forrásból.