Egy valóban hatékony halolaj nyomában

2021.06.25

Igen, létezik egy olyan halolaj, mely képes szabályozni és fenntartani az omega-6:3-egyensúlyát a szervezetben. Ez a Zinzino Balanceoil. Az ideális omega-6:3 arány pedig 1:1 és 1:4 között van.

Miért fontos ez arány? Mert, ha ez felborul és eltolódik az omega 6 irányába, az gyulladások folyamatát fogja beindítani a szervezetben, melynek előbb vagy utóbb az lesz az eredménye, hogy megjelenik valamilyen betegség. 

Milyen típusú élelmiszerekben található omega-3, melyet éppen ezért  növelni szeretnénk?

A hosszú láncú omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) főként olajos halakban, így szardíniában, makrélában, szardellában és lazacban találhatók meg. A rövidebb láncú omega-3 zsírsav, az alfa-linolénsav (ALA) pedig a legtöbb növényi olajban van jelen.

Az omega-6 (az omega-3-hoz hasonlóan) zsírsavak egy része esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy szervezetünk nem képes előállítani, ezért csak különféle táplálékok bevitelével juthatunk hozzájuk. A probléma viszont ott kezdődik, hogy emberek többsége éppen étkezési szokásai miatt, a kelleténél többet halmoz fel az omega-6 zsírsavakból, omega-3 zsírsavakból pedig nem vesz elegendő mennyiséget magához.

Az omega-6 szintjének megugrásakor, az ízületi gyulladásban szenvedőknek, erősödő fájdalmakra, a hangulatbetegek súlyosbodó depresszióra panaszkodnak. Sokszor az elhízásért is az omega-3 és az omega-6 zsírsavak arányának megbomlása tehető felelőssé. Ezeken kívül megnőhet a gyulladásos folyamatok, a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a rákos megbetegedések kialakulásának kockázata.

A Zinzino BalanceTest segítségével egyedülálló módon egy egyszerű, otthon is elvégezhető száraz vérteszt segítségével megtudhatjuk a szervezetünk omega-6 és omega-3 arányát.

A svéd egészségprogram minősített laboratóriumaiban 2019 januárjáig több mint 270 ezer tesztet elemeztek. Az Omega-3 kiegészítőket nem fogyasztó emberek átlagos Omega-6:3 aránya Észak-Európában 15:1, az Egyesült Államokban pedig 25:1. A BalanceOil 120 napon át történő szedése után az átlag 5:1, illetve sokszor 3:1 alá csökken.

Milyen előnyöket élvezhetsz a Balance olaj szedésével?

  • Jót tesz a szívnek
  • Normál agyműködés
  • Jót tesz az immunrendszernek
  • Biztonságosan és hatékonyan növeli a szervezetben az EPA és DHA szintjét
  • Segít normalizálni az omega-3 és az omega-6 arányát
  • Növeli a polifenolok szintjét a szervezetben, így megóvja a vérzsírokat az oxidatív stressztől
  • Elősegíti a szem normál működését, a vér normál trigliceridszintjét, a normál vérnyomást, a vér normál kalciumszintjét, a csontok egészségét, a normál izomműködést, és normál fogazatot, valamint a sejtosztódást