Ne görcsölj! Teakeverék menstruáció idejére

2022.12.23

Bizonyára tudod, hogy görcsös menstruációd esetén nem a legegészségesebb megoldás, ha azonnal bekapsz egy tablettát, hiszen helyette számos természetes módszerrel felléphetsz a panaszok mérséklésére. Szervezetedet így nem mérgezed mindenféle kemikáliákkal, a gyógyszerek mellékhatásairól nem beszélve.

A menstruációnak ugyanis nem kell hogy fájjon, görcsöljön! Tény, hogy ilyenkor más a lelkiállapotunk és fáradtabbak is lehetünk, de a hónapról hónapra való szenvedés nem része női létünknek.

Női jóga, kineziológia, bach cseppek, illóolajok,mesterséges adalékoktól mentes táplálkozás, egészséges étrendkiegésztők, mozgás, ...és még sorolhatnám. Sok lehetőség, gyógyszer helyett. Természetesen fontos és elengedhetetlen a nőgyógyászati kivizsgálás, annak kiderítésére, hogy nincs-e mögötte szervi probléma (endometriózis, mióma, kismedencei gyulladás). A kivizsgálás után ajánlom természetgyógyász felkeresését, aki megfelelő kiegészítő terápiát fog javasolni neked.

Pihenj, relaxálj figyelj befelé és ami még fontos:

Hogyha a menstruációra "átokként, betegségként" tekintesz, akkor ez már önmagában kiválthatja a panaszokat! Helyette hívd így:"holdidőm", "mensim", "virágzásom" és lehetőleg próbálj meg jobban odafigyelni magadra ezekben a napokban.

Teakeverék menstruációs görcsökre:

  • cickafark *
  • palástfű
  • pásztortáska
  • kamilla
  • citromfű

1 teáskanállal mindegyikből, majd forrázás után hagyd 15 percig állni. Szűrd le és lehetőleg ízesítés nélkül fogyaszd.

Ha önmagában szeretnéd inni a cickafarkot, akkor 2 teáskanálnyit forrázz le 2 dl vízzel és napi 2-3 csészével fogyassz belőle. Ha premenstruációs tünetek miatt választod a cickafark teát, akkor csak a ciklus első felében fogyaszd, s a ciklus második felében feltétlen igyál palástfű teát.

* A cickafark hormontartalma miatt nem ajánlott fogamzástablettát szedő nőknek, kismamáknak és daganatos betegeknek.